2 Ağustos 2012 Perşembe

Dünya Çocuklarının Dostu : Paul Newman

Hollywood’un ünlü aktörü, insan hakları savunucusu, yarış otomobili sürücüsü, 2008 yılında yaşama veda eden Paul Newman, 1988’de bir sabah uyandığında kendini çok hasta hissetmiş.
Hastayken hayattan hiç tat alamadığını fark etmiş.
Düşünmüş; Kendisi bir yetişkin olarak bu kadar umutsuzken, çocuk olanlar kim bilir hastayken yaşamla nasıl başa çıkıyorlar.

Ve işte o an aklından faydalı bir şey yapma fikri geçmiş.
Böylece Paul Newman, yaşamak için düzenli bakıma gereksinim duyan hasta çocuklar için "Serious Fun Children’s Network" isimli gençlik kampını kurmuş. İlki yirmi yıl kadar önce Connecticut’ta kurulan bu okullar, peş peşe çoğalarak sınırları aşmış.



Ve yirmi yıl sonra bu okulların on dördüncüsünü Ürdün Nehri kıyısındaki bir kasabada Ortadoğu’nun hasta çocuklarını mutlu etmek için açılmış. 

Ortadoğu’da kendi türünde bir ilk olma özelliğini de taşıyan bu kamp, yakın coğrafyada yaşayan ve kronik hastalıklardan muzdarip tüm çocuklara hizmet vermeyi amaçlıyor.

Olanaksızlıklar yüzünden  "hayır" cevabına alışmış bu çocuklar okul sayesinde at binme, yüzme, müzik aleti çalma, dans etme gibi eğlenceli bütün etkinlikleri yapabilme şansına sahip oluyorlar.

 Bu okul kurulduktan hemen sonra ilk olarak bir dans yarışması düzenlenmiş ve küçük bir köyde yaşayan kan uyuşmazlığı hastası 18 yaşındaki Zahir bu yarışmanın şampiyonu olmuş. En çok da ailesi ile beraber ilk defa bir faaliyeti beraber yapabildikleri için çok sevinmiş. 

Bu kamp din, dil, ırk gözetmeksizin, sadece çocukların mutlu anlar geçirmesi üzerine kurgulanmış bir okul. Zenginin de fakirin de aynı anda barış içinde beraberce çocukluklarını yaşayabilecek oldukları bu okul yardımseverlerin desteği ile büyümeye devam edecek gibi.

Bir zamanlar yardımseverlik, misafirperverlik dendiğinde akla önce Türkler gelirdi. Türk ne yaparsa bütün dünya konuşurdu.
Bunun devam etmesini sağlamak elimizde.

Yapmamız gereken, çocuk yaşta sosyal sorumluluk bilincinin ne olduğunu anlatmamız ;imkanları paylaşarak kullanmayı öğretmemiz ve çünkü paylaşarak çoğalan tek şeyin Sevgi olduğunu yeni nesillere hatırlatmamızdır. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder