23 Mayıs 2012 Çarşamba

Ebeveyn ve Aile Koçluğu




Ebeveyn ve Aile Koçluğu, ebeveynlerin öz farkındalık kazanarak daha etkin aile içi iletişim kurmalarını, çocuklarına daha iyi örnek olmalarını ve aile bağlarını güçlendirmelerini destekleyen bir çalışmadır.
Günümüzde aile içi sorunların çoğu iletişim eksikliğinden kaynaklanmaktadır.
Bu nedenle iletişim, ebeveyn koçluğunun ana çalışma alanıdır. Aile fertlerinin duygu, düşünce ve beden dili iletişimini tam olarak anlamasını ve kullanmasını hedef alır.
Ebeveynlerin koşulsuz sevgi ve öz değerin çocuklarının geleceğinin üzerinde ne kadar önemli bir yeri olduğunu keşfetmelerini ve gerekli uygulamaları doğru yapmalarını sağlar. Ayrıca çocukların okul ve özel hayatlarında karşılaşacakları sorunlarla rahat başa çıkabilmeleri için ihtiyaçları olan altyapıyı oluşturmalarına yardımcı olur.

Ebeveynler, kendi zihin programlarını tanıyarak; kendi düşünce, konuşma ve inançlarının çocuklarının gelecekleri için ne kadar önem taşıdığını farkına varır ve olumlu bir değişim sürecini başlatırlar.
Ebeveyn koçluğu alan aileler daha başarılı, daha sağlıklı öz değeri ve özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmekte daha kolay ve hızlı yol alırlar. Eşler birey, ebeveyn ve eş rollerini birbirinden ayrı tutarak yaşamayı keşfedip daha dengeli ve sağlıklı bir yaşam sürerler.


Kimler Ebeveyn Koçluğunu Alabilir:

   Yoğun iş hayatı olup ailesine yeteri kadar vakit ayıramayanlar.
    Aile içi iletişim problemi olanlar.
    Boşanmış ya da boşanmak üzere olan ebeveynler.
    Eşinin çocuğuyla ilgilenenler.
    Bilgisayar bağımlısı çocukları olanlar.
    Çocuklarına daha iyi örnek olmak isteyenler.
    Sınav veya meslek seçiminde çocuklarına doğru bir biçimde yardımcı olmak isteyenler.
    Anne-baba adayları.

ARZU BIYIKLIOĞLU
 NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu (t)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder