26 Mayıs 2012 Cumartesi

Yüksek Kurul As Başkanı "Boşanmaya Dair" Konuştu


Avrupa'nın Telegraph gazetesinin haberine göre Boşanma dairesi Yüksek Kurul Başkanı Paul Coleridge ile ilgili yayınlanan haberde boşanmaya dair şunlar aktarılıyor;


"Yüksek Kurul As Başkanı olarak Paul Coleridge; insanları boşarken eşlerin ve çocukların arasındaki o can alıcı sahneye birçok defa şahit olmuştur.

Şahit olduğu pek çok acı, başkanda merhamet duygularını uyandırmış olmalı ki kendisi özellikle çocukları ilgilendiren kurum sıfatını taşıyan bir hayır kurumu kurmuştur.

Bakım evlerindeki ya da nezaretlerdeki birçok çocuğun geçmişine bakarsak yıkılmış bir aile tablosu görürüz. Acı bir gerçek daha var ki; aile yıkımlarının ulusa yıllık masrafı 44 milyon euro, yani ulusal savunma bütçesinden daha fazla…

Bu hayrete düşüren bir sayı… Ve tabii ki boşanan ebeveynlerin çilesini çocuklar çekiyor. Bazı boşanmalarda yeterli nedenlerin olmadığını söyleyen Sayın Paul’un bu konudaki haklılığından şüpheliyim. Edindiği tecrübelere istinaden, çiftler genelde sıkıldıkları için boşanıyorlar.

'Boşanmak acı vericidir ve çiftlerin evli olmaktan vazgeçmelerinin nihai nedeni eşitlik  ve denklik konularından bağımsızdır.' diyor Paul.

Ve evet, Sayın Paul şunu söylemekte haklı: '1950'lerdeki birçok evlilik halen devam etmekte, çünkü o zamanlar boşanmak büyük bir ayıptı.' Ama Paul Coleridge aynı zamanda bilmeli ki bitmesi gerektiği halde devam eden evliliklerin çoğunda çiftlerden en az biri cehennem azabı çekmekte.

İyi bir evliliğe sahip olmak bir lütuftur. Bir aileyi kurabilmek için gerekli olan altın standarttır. Ama kötü bir evlilik ruh emicidir. " Maalesef bazen boşanmak en iyi çözümdür, bu çözümden önce dikkatli olup sonu nihai ayrılık olan evliliklerden kaçınılmalı."

*Telegraph gazetesinden Bechos.com için revize edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder