21 Mayıs 2012 Pazartesi

Okula Gitmek İstemeyen Çocuklar İçin Annelere Öneriler

Çocuklar neden okula gitmek istemez, bunun için neler yapılabilir, ne gibi önlemler alınabilir?
 
Çocuğunuz okula gitmek istemiyor, okulu sevmiyor mu? İşte çocukların okuldan hoşlanmama nedenlerinden bazıları:

*Anlamsız gelmesi
Çocuğunuza eğitim almasının ona ne kazandıracağını iyi anlatamadıysanız, öğrenmesinin yararsız olacağını düşünebilir ve okulu bu yüzden sevmeyebilir. Ailesi olarak ona sadece ‘Okula gidersen iyi bir geleceğe sahip olursun’ demeniz yeterli değildir. Çocuğunuzun eğitimini ciddiye alması için okulu sevmesini sağlayacak bir şey göstermeniz ya da öğretmeniz yeterli olacaktır.


*Sıkılma
Çocukların eğitiminde en büyük sorun sıkılmaktır. Aileler çocuklarının okulda sıkılmasını önlemek için çocuklara evde ders çalışmayı, kitap okumayı sevdirmeleri ve teşvik etmeleri gerekir.

*Aşırı yorulma
Çocuklar geceleri iyi bir uykuya ihtiyaç duyarlar. Çocuğunuzun okul günlerinde iyi uyumasına dikkat edin.

*Yanlış okul olabilir
Çocuklar için doğru okulu bulmak önemlidir. Çocuğunuz okulundan memnun değilse başka bir okulda okuması daha iyi olabilir. Öncesinde ailenin öğretmeni tanıması, sonra çocukla beraber gidip tanıştırması okulu sevmesi için olumlu bir adım olabilir.

*Okul hiç bitmeyecek gibi hissetmesi
Çocukların günümüzde çok fazla ev ödevi var. Okula ilgisinin devam etmesi için ev ödevinin çok fazla olmamasına dikkat edin. Bu onların öğrenmeyi sevmemesine neden olabilir.

*Tek başına hissetmeleri
Kendilerini yalnız hissetmeleri de okuldan sıkılmalarına neden olabilir. Çocuğunuzla okulda ne yaptığını sık sık konuşun, her zaman onunla ilgilendiğinizi, yanında olduğunuzu bilmesi okulu sevmelerini sağlayacaktır.

*rehberim.net sayfasından alıntıdır. (t)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder